Masło naturalne w bloku CZEKOLADA z NEROLI 700g

  • Dodaj recenzję:
    • Kod produktu: 5903890444075
    • Dostępność: Jest Jest
    • Kod producenta: 5903890444075
    •  (82 szt.)

    BALSAM w bloku CZEKOLADA z NEROLI

    połączenie słodkości i cytrusów

    miękka, gładka skóra


    Balsam naturalny w bloku, na bazie czystego masła shea oraz wysokiej jakości olejków naturalnych: kokosowego, migdałowego oraz z pestek winogron. To wyjątkowo cenny i delikatny kosmetyk w oryginalnej, niepowtarzalnej formie.

    Nasz balsam ma jedyną, taką konsystencję, gęstego ptasiego mleczka. Pod wpływem ciepła dłoni tworzy pachnący olej, który bardzo dobrze się rozprowadza. Balsam zawiera w składzie również witaminę E - źródło młodości i rewitalizacji skóry.

    Balsam CZEKOLADA z NEROLI jest naturalnym kosmetykiem do skóry suchej i wrażliwej,  przeznaczonym do poprawy jej wyglądu, ujędrniania i nawilżenia. Pachnie bardzo oryginalnie, pozostawia delikatny, słodki zapach z nutą cytrusów.
    Opóźnia starzenie się skóry i likwiduje cellulit, chroni skórę przed niekorzystnym działaniem wiatru, niskich temperatur, nadając jednocześnie jedwabistą gładkość. Przyśpiesza regenerację naskórka oraz likwiduje rozstępy.

     

    Składniki balsamu:

    Masło shea zwane karite jedno z najważniejszych maseł do pielęgnacji skóry suchej ma wiele składników odżywczych m.in nienasyconych kwasów tłuszczowych. Otrzymywane jest metodą zimnego tłoczenia przez co zachowane są jego wszystkie substancje odżywcze. Uzyskuje się go z orzeszków drzewa masłowego rosnącego dziko w Afryce, na obszarach Ghany, Mali, Nigerii. Shea jest od dawna znane ze swych właściwości odmładzających. Bogate w witaminy A, E oraz F. Używane jest w kosmetyce naturalnej dzięki swoim pielęgnacyjnym i upiększającym właściwościom.

    Olej ze słodkich migdałów - jednym z najbardziej popularnych olei w pielęgnacji skóry. Lekki, nietłusty, łatwo wnika w skórę, doskonale nadaje się do jej odżywienia, przenoszenia olejków eterycznych i innych substancji aktywnych. Olejek jest wyjątkowo delikatny, idealny dla osób z bardzo wrażliwą skórą. Z
    awiera około 70% kwasu oleinowego i 30% kwasu linolowego, witaminy A, B1, B2, B6, D i E, minerały wapń, magnez. Posiada znakomite właściwości nawilżające, pomaga złagodzić podrażnienia, stany zapalne i świąd, zmniejsza ból.

    Olej z winogron - delikatny, lekki, stosowany w produktach do skóry normalnej, tłustej, delikatnej, dojrzałej oraz zniszczonych włosów. Obecne w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe wraz z fosfolipidami tworzą strukturę błony komórkowej, regulując jej płynność i aktywność enzymów. Najaktywniejszy z nich - kwas linolowy odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry. Obecna w oleju frakcja niezmydlająca się w postaci fitosteroli wzmacnia lipidową barierę naskórka - chroniąc skórę przed odwodnieniem. Olejek winogronowy poprawia smarowność balsamu, nadaje skórze jedwabistą gładkość i miękkość. Bezpieczny również dla najmłodszych.

    Wosk pszczeli - to jeden z produktów pszczelich, które wykazują wysoce dobroczynne działanie lecznicze na skórę. Działają jak plaster kojąco-regenerujący, zabezpieczając skórę przed niekorzystnym działaniem wiatru, chłodu czy słońca. Wosk działa na podrażnienia i niedoskonałości skóry. W balsamie tworzy aksamitną konsystencję, naturalnie zastępuje emulgator.

    Witamina E - witamina młodości, najbardziej aktywny składnik balsamu. Ma ogromne właściwości regenerujące skórę, dodaje jej blasku, pomaga w rewitalizacji naskórka. W balsamie jest naturalnym i jedynym konserwantem.

    Stosować: na oczyszczoną skórę po kąpieli lub peelingu. Balsam rozpuścić w dłoniach, nałożyć na całe ciało i twarz, delikatnie wmasować w skórę.

    Używać 4-5 razy w tygodniu, wieczorem lub po opalaniu.

    Ingredients/skład: butyrospermum parkii butter, theobroma cacao seed butter, cera alba, cocos nucifera oil, vitis vinifera oil, prunus amygdalus dulcis oil, tocopherol acetate, aroma

    Zapach: czekoladowy z delikatną z nutą pomarańczy

    Waga 700 g, masło można konfekcjonować w mniejsze porcje i pakować w pojemniczki