Baza NATURAL BUTTERS 10kg

  • Dodaj recenzję:
    • Dostępność: Jest Jest
    •  (50 szt.)

    Naturalna baza do maseł, maści, kremów

    VEGE

    na bazie masła shea i olejków

     

    NATURAL BUTTERS

    Baza stworzona na bazie naturalnych surowców, to doskonały gotowy produkt do pielęgnacji ciała. Wystarczy dodać aromat, czy olejek eteryczny aby stworzyć własne, najwyższej jakości masło. Receptura surowca została oparta na bazie masła shea i olejków naturalnych oraz bezpiecznych dodatków: emulgatora pochodzącego z orzecha kokosowego, wosku sojowego i naturalnego konserwantu - witaminy E.

    Baza jest przeznaczona do produkcji bogatych maseł, peelingów, może być fazą tłuszczową kremu, balsamu lub mieć zastosowanie jak składnik do produkcji mydeł. Jest 100% naturalna, bezpieczna, ma gęstą, zbitą konsystencję.

     

    Masło Shea i olej kokosowy zawarte w surowcu doskonale natłuszczają i wygładzają skórę. Olejki i witamina E sprawiają, że skóra jest pełna blasku, miękka w dotyku, nawilżona na wiele godzin.

     

    Baza Natural Butters jest bezzapachowa. Produkt vegański, tylko na składnikach pochodzenia roślinnego.

     

    Składniki aktywne:

    masło shea

    olej kokosowy

    olej słonecznikowy

    olej ze słodkich migdałów

    wosk sojowy

    witamina E

     

    Ingredients: butyrospermum parkii butter, cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus seed oil, hydrogenated soy vegetable oil, prunus amygdalus dulcis oil, cetyl alkohol, tocopheryl acetate

     

    Do bazy można dodawać inne olejki lub masła 1-5%, aromaty 0,1-2%, barwniki przeznaczone do formulacji tłuszczowych. Można ją dodatkowo miksować oraz emulgować po podgrzaniu z fazą wodną.

    UWAGA! Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt.

    Przed modyfikacją bazy, najlepiej ją rozpuścić w możliwie najniższej temperaturze. Dodać wybrane składniki, dokładnie wymieszać, schłodzić. Pozostawić do zastygnięcia w formach, pojemnikach lub miksować do uzyskania puszystego masła.

    Podgrzewanie bazy może zniwelować działanie konserwujące witaminy E. Po dodaniu do niej innych surowców należy ponownie bazę zakonserwować, najlepiej witaminą, najlepiej w udziale 1%.

    Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 12 m-cy od daty produkcji. Ważność można przedłużyć o kolejne 6 m-cy, dodając większą dawkę witaminy E lub innego właściwego konserwantu.

    Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.

     

    Waga: 10kg, wiadro HDPE

    Dokumentacja dostępna na maila.