Baza do kremów, balsamów LIGHT CREAM 10kg
- Kod produktu: 848 Dostępność: Jest
- Kod producenta: 848
-
(88 szt.)
Naturalna baza do kremu, balsamu, mleczka
nawilżająco - wygładzająca
VEGE LIGHT CREAM
z olejkiem babassu
Baza do kremów, balsamów, mleczek w białym kolorze gotowa do konfekcji lub uzupełnienia w składniki aktywne, aromaty, olejki eteryczne.
Wykonana na zimno, na bazie naturalnych składników roślinnych: olejków, maseł z dodatkiem delikatnego olejku babassu.
Baza LIGHT CREAM ma nieco lżejszą, rzadszą formulację niż baza SHEA CREAM. Jest przeznaczona do tworzenia kremów do twarzy, balsamów, mleczek o delikatnej konsystencji.
Oparta na naturalnych emulgatorach oraz kombinacji konserwantów dopuszczalnych przez jednostki certyfikacji ekologicznej.
Ma prosty, bardzo naturalny skład. Jest bezpieczna do wrażliwej i podrażnionej skóry. Baza jest bezzapachowa, dobrze się rozprowadza i wchłania.
Posiada aksamitną w dotyku konsystencję, wygładza skórę po nałożeniu i dobrze nawilża.
Składniki aktywne:
olej babassu
olejek arganowy
masło shea
olej winogronowy
gliceryna roślinna
olejek rycynowy
oliwa z oliwek
Ingredients: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Caprylic/ Capric Glicerides, Argania spinosa kernel Oil, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil , Ricinus Communis Seed Oil, Cetyl alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate SE, Benzyl Alkohol, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Citric Acid
Do bazy można dodawać składniki aktywne, ekstrakty, aromaty, olejki, masła, najlepiej w udziale nie większym niż 1-2%. Możliwe dodanie większej ilości surowców, ale przy odpowiedniej temperaturze i mieszaniu. Konieczne jest późniejsze mieszanie - miksowanie i obserwacja emulsji, jej stabilności i kompatybilności z opakowaniem, koloru.
Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt. Po dodaniu innych surowców, bazę należy dodatkowo zakonserwować, używając odpowiedniego konserwantu, we właściwym stężeniu.
Nie podgrzewać bazy do temp. wyższej niż 40 stopni.
Po każdorazowym dodaniu składnika bazę dokładnie wymieszać lub miksować.
Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 18 m-cy od daty produkcji. Ważność można przedłużyć dodając odpowiedni konserwant.
Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.
Waga: 10kg, wiadra HDPE
Dokumentacja dostępna na maila.