Baza SUGAR PEELING 10kg

  • Beurteilung hinzufügen:
    • Kod produktu: 842
    • Verfügbarkeit: Vorhanden Vorhanden
    •  (37 szt.)
    Naturalna baza wegańska do peelingu cukrowego
    na bazie masła shea i olejków
     
    VEGE SUGAR PEELING
     
     
    Baza peelingująca cukrowa stworzona na bazie naturalnych surowców, to doskonały gotowy produkt do pielęgnacji ciała. Wystarczy dodać aromat, czy olejek eteryczny aby sworzyć własny, najwyższej jakości peeling. Receptura surowca została oparta na bazie masła shea i olejków naturalnych oraz bezpecznych dodatków: emulgatora pochodzącego z orzecha kokosowego, wosku sojowego i naturalnego konserwantu - witaminy E.
     
    Peeling poprawia mikrokrążenie, przyspiesza przemianę materii oraz wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.
    Drobinki cukru złuszczają zrogowaciały naskórek, pobudzają i przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
    Masło Shea i olej kokosowy doskonale natłuszczają i wygładzają skórę. Olejki i witamina E sprawiają, że skóra jest pełna blasku, miękka w dotyku.
    Po wykonaniu peelingu nie trzeba używać kremu czy balsamu. Ciało jest odpowiednio natłuszczone i gładkie.
    Baza peelingująca jest bezzapachowa.
     
    Składniki aktywne:
    masło shea
    olej kokosowy
    olej słonecznikowy
    wosk sojowy
    witamina E
     

    Ingredients: sucrose, butyrospermum parkii butter, cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus seed oil, cetyl alkohol, hydrogenated soy vegetable oil, tocopheryl acetate

     

    Do bazy można dodawać inne olejki lub masła 1-5%, aromaty 0,1-2%, barwniki przeznaczone do formulacji tłuszczowych. Można ją dodatkowo miksować.

    UWAGA! Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt.

    Przed modyfikacją bazy, można ją delikatnie podgrzewać do prowadzenia innych surowców. Następnie dodać wybrane składniki, dokładnie wymieszać, schłodzić. Pozostawić do zastygnięcia w formach, pojemnikach lub miksować do uzyskania puszystego peelingu.

    Podgrzewanie bazy może zniwelować działanie konserwujące witaminy E. Po dodaniu do niej innych surowców należy ponownie bazę zakonserwować, najlepiej witaminą, najlepiej w udziale 1%.

    Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 12 m-cy od daty produkcji. Przy zachowaniu odpowiedniech warunków przechowywania. Ważność można przedłużyć o kolejne 6 m-cy, dodając większą dawkę witaminy E lub innego właściwego konserwantu.


    Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.

     

    Waga: 10kg, wiadro HDPE

     

    Dokumentacja dostępna na maila.