Olejek ze Słodkich MIGDAŁÓW rafinowany 5l

Dostępność:
Jest Jest
 (221 szt.)

Olej ze słodkich migdałów

zmiękczający i odżywiający skórę

RAFINOWANY


delikatny olejek do masażu, stabilny w formulacjach kosmetycznych

 

Migdałowiec to krzew lub drzewo o maksymalnej wysokości 10 m. Kwitnący na biało lub różowo, mający seledynowe jadalne owoce. Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest z nasion migdałowca, odmiany słodkiej. Powszechnie znane migdały to pestki wyciskane z twardej skorupy i to właśnie z nich, z pierwszego tłocznia na zimno uzyskujemy olej do pielęgnacji i masażu twarzy i ciała.
 
Olej migdałowy jest jednym z najbardziej popularnych olei w pielęgnacji skóry, ponieważ jest lekki, nietłusty, łatwo wnika w skórę, doskonale nadaje się do odżywienia skóry, przenoszenia olejków eterycznych i innych substancji aktywnych, które mają być dostarczone do skóry. Olejek jest wyjątkowo delikatny, idealny dla osób z bardzo wrażliwą skórą, AZS, łuszczycą, podrażnionym naskórkiem.
 

Olej polecamy do tworzenia kosmetyków, produkcji mydeł. Jest bardzo stabilny, ma długi termin ważności i ogromne właściwości zmiękczające. Szczególnie zastosowanie zyskuje w kosmetykach do pielęgnacji skóry suchej, w okresie ciąży i kuracji wyszczuplających. Idealny jako emolient w produkach dla dzieci i niemowląt. Niweluje pieluszkowe zapalenie skóry, delikatnie nawilża i natłuszcza
Jego stosowanie sprawia, że skóra jest gładka, znika uczucie ściągnięcia i podrażnienia.

.
Zawiera około 70% kwasu oleinowego i 30% kwasu linolowego, witaminy A, B1, B2, B6, D i E, minerały wapń, magnez.
Olej migdałowy jest bardzo dobrym olejem do masażu i pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, posiada znakomite właściwości nawilżające, pomaga złagodzić podrażnienia, stany zapalne i świąd, zmniejsza ból. Do pielęgnacji skóry i masażu może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami.

Konsument otrzymuje produkt, który został wytworzony w harmonii z naturą i jest pozbawiony organizmów modyfikowanych genetycznie. W 100 % naturalny, bezpieczny nawet dla najmłodszych , działający tak jak powinien.
 
Właściwości oleju ze słodkich migdałow:
  • zmiękczające, odżywiające i ujędrniające
  • nie powoduje alergii (nadaje się nawet dla niemowląt)
  • odbudowuje mikroflorę skóry
  • odmładza skórę
  • dostarcza witamin A i E
  • doraźnie w walce z ciemieniuchą
  • do smarowania na podrażnioną skórę niemowląt
Polecamy:
  • bezpośrednio na skórę odwodnioną, suchą, wrażliwą
  • jako kuracja regenerująca na noc na twarz i ciało
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

INCI:
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet almond) Oil
Poj. 5l
Kanister HDPE