Olejek z pestek TRUSKAWEK, nierafinowany, tłoczony na zimno 1l

Producent: e-FIORE
Dostępność:  (0 szt.)

Olejek z pestek TRUSKAWEK
aksamitny i delikatny

chroni warstwę hydrolipidową naskórka
nawilża, wygładza, ujędrnia


Olej z pestek truskawki, który oferujemy jest w 100% naturalny, zimnotłoczony, nierafinowany.
Polecamy stosować w pielęgnacji skóry skłonnej do zmian: przetłuszczania, wyprysków, łojotoku, trądziku.
Olej sprawdzi się również do skóry dojrzałej, o zmienionym kolorycie, mało jędrnej.
Łatwo się wchłania, działa nawilżająco, ochronnie, odżywczo i lekko ściągająco.

Olejek dobrze się rozprowadza, pachnie subtelnie truskawkami, w dotyku jest aksamitny, wyraźnie zmiękcza skórę.
Regularne stosowanie poprawia znacznie wygląd cery. Skóra jest bardziej promienna, wygląda zdrowiej, znikają wypryski, przebarwienia, uczucie suchości czy łuszczenia sie naskórka.

Olej z pestek truskawki zawiera:

- ok. 80% niezbędnych kwasów tłuszczowych, łącznie z omega-3 (linolenowy ok. 35%) i omega-6 (linolowy ok. 38%), omega-9 (olejowy ok. 15%)

- kwas elagowy
 (dimer kwasu galusowego). Związek ten należący do grupy polifenoli posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym.

- naturalne tokoferole

-  jest znaczącym źródłem anty-oksydantów


Olejek truskawkowy to propozycja idealna, dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi olejkami do twarzy. Ma w swoim składzie mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy, jest wyjątkowo lekki, łatwo się rozprowadza i wchłania.



Olejek koloru ciemno-zielonego, o subtelnym zapachu pestek truskawek, lekko mętny
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce.

INCI: Fragaria Ananassa Seed Oil


Poj. 1l