Olejek z DZIKIEJ RÓŻY nierafinowany Rosa Canina (Rose Hips Oil) 1l

Dostępność:
Jest Jest
 (56 szt.)
Ekskluzywny 100% naturalny
Olejek z owoców Dzikiej Róży

ROSA CANINA (Rosa Canina Rosehip Fruit Oil)

Bogactwo witamin C, A i E
 
Rubinowy, nierafinowany


Z owoców dzikich róż odmiany Rosa Canina pozyskuje się z nich tłoczony jest najbardziej drogocenny olej.
Surowiec do wytłoczenia tego cennego olejku pochodzi  z Chile. Funkcjonuje on na rynku kosmetycznym pod nazwą Rose Hips Oil.
Olejek o wyjątkowym, rubionowym kolorze, czysty, nierafinowany, o charakterystycznym, bardzo charakterystycznym zapachu owoców dzikiej róży.
 
Olej z Dzikiej Róży o największej sile leczniczej pochodzi z  Południowego Chile. Tamtejsze warunki wzrostu są niepowtarzalne w skali całego świata, dlatego olejek pochodzący z tego regionu jest tak wyjątkowy. Rosehip, czyli olej z owoców Dzikiej  Róży, to jeden z najważniejszych olejków do pielęgnacji skóry. Jest niezastąpiony ze względu na swoje właściwości nawilżające. Jest bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, antyoksydanty, sterole, karotenoidy, witaminy i minerały.

Owoce dzikiej róży to prawdziwa bomba witaminowa. Dostarczają witamin E, B1, B2, K i PP.  Jednak przede wszystkim to jedno z najcenniejszych naturalnych źródeł witaminy C - już 2-3 owoce mogą pokryć dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka. Znajdziemy w nich także dużo bioflawonoidów,  karotenoidów, garbników, pektyn, kwasów organicznych (w tym cytrynowego i jabłkowego), olejków eterycznych i soli mineralnych.

Olejek, który oferujemy  jest nierozcieńczonym 100% olejem z dzikiej róży. Tłoczony na zimno, czysty, doskonały jako serum na twarz, delikatny nawet dla wyjątkowo wrażliwej cery.

Nawilża, ujędrnia, regeneruje skórę. Wyraźnie poprawia jej koloryt. Duża zawarość witamin pozwala na zachowanie promiennej i młodej cery. Olejek dobrze łączy się na dłoni z kwasem Ha oraz innymi olejkami. Polecamy jako dodatek do kremów i balsamów.
Wyraźnie wygładzoną i promienną twarz odczuwa sie już po pierwszym użyciu olejku.
Olej po nałożeniu poprawia kolor skóry.

Olej z dzikiej róży zawiera witaminę E, karotenoidy, sterole oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe - około 45% kwasu linolowego, 40% kwasu a -linolenowego i 0.5 - 1% kwasu g-linolenowego. Kwasy nienasycone są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania skóry. Kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego. Kwas a -linolenowy uczestniczy w produkcji sebum i odgrywa istotną rolę w przemianach lipidowych zachodzących w naskórku. Rose hips oil stosowany jest w fitoterapii do leczenia stanów zapalnych skóry, oparzeń i trudno gojących się ran.

Olej ten posiada bardzo cenne właściwości kosmetyczne - odżywia i regeneruje komórki naskórka, wspomaga syntezę kolagenu, łagodzi podrażnienia, w tym również spowodowane opalaniem, zmniejsza przebarwienia, wygładza szorstkość skóry, nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci.
Cera w wyniku stosowania kosmetyków zawierających Rose hips oil zostaje odpowiednio nawilżona oraz zabezpieczona przed utratą wilgoci wewnętrznej, staje się bardziej sprężysta dzięki przywróceniu i wspomaganiu równowagi hydrolipidowej.
Objawia się to między innymi wygładzaniem istniejących drobnych zmarszczek.

Skóra zyskuje zadbany świeży wygląd, poprawia się jej napięcie.
Biologiczne aktywne składniki zawarte w oleju chronią przed działaniem wolnych rodników i odżywiają skórę, spowalniając w ten sposób procesy starzenia.
Rose hips oil wpływa istotnie na procesy regeneracji tkanki.

Olejek z dzikiej róży jest dość gęsty, ma czerwono-pomarańczowy kolor.
Dla lepszego efektu nawilżającego, przed nałożeniem polecamy dodać do olejku kroplę kwasu hialuronowego i wymieszać na dłoni.
Olej ma dobry poślizg do masażu ciała i refleksologii twarzy.


      Właściwości:

  • odżywia i regeneruje skórę
  • przeciwdziała skutkom starzenia się naskórka, wygładza
  • nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci
  • wpływa pozytywnie na wygląd i koloryt cery
  • likwiduje drobne naczynka
  • chroni przed wolnymi rodnikami, wygładza drobne zmarszczki

 

       Zastosowanie:

  • bezpośrednio do pielęgnacji na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  •   do zabiegów w salonach kosmetycznych, refleksologii twarzy i salonach masażu

 

INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil

Kraj pochodzenia surowca: Chile

Poj. 1l, butelka HDPE


Olejek z dzikiej róży stosowały na swojej skórze: