Macerat z MARCHWI Naturalny Samoopalacz 1l

Dostępność:
Jest Jest
 (39 szt.)
Olejek z Marchwi

100% Naturalny Samoopalacz!
 
złota, naturalna opalenizna


Olej, macerat z marchwi ma charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor. Otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowej marchwi dzikiej Daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest  bogata w beta karoten. 

Olej marchwiowy jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV, dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.


Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu.

Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.
Łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę.

 




 

 Można stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.


Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo.

INCI: Helianthus Annuus seed oil, Daucus carota sativa extract


Poj. 1l, butelka HDPE


Olejek w buteleczkach z ciemnego szkła z etykietą



Na Marzenę olejek z nasion Marchewki podziałał jak słoneczna opalenizna:
http://naturalniepienkna.blogspot.com/2014/04/naturalna-opalenizna-z-olejkiem.html