Olej LNIANY tłoczony na zimno nierafinowany 50ml

Dostępność:
Jest Jest
 (119 szt.)

Olej lniany nierafinowany

50ml

tłoczony na zimno

najwyższej jakości

Olej lniany wytwarzany jest metodą tłoczenia z nasion lnu (siemię lniane). Od setek lat jest jednym z najpopularniejszych środków medycyny naturalnej, stosowanym do dnia dzisiejszego.

Jest najbogatszym, naturalnym źródłem kwasów Omega-3, których zawartość w oleju wynosi nawet 60%. Tak wysoką zawartość Kwasów Omega 3 zawierają oleje tłoczone tylko raz, na zimno i z zachowaniem odpowiedniego rygoru technologicznego. Nieprzestrzeganie powyższego rygoru technologicznego może powodować otrzymanie oleju lnianego o niskiej jakości, z niską zawartością kwasów Omega-3, lignanów oraz witaminy E.

 

Panaceum na skórę i włosy

Organiczny olejek z siemienia lnianego jest niezastąpiony by przywrócić piękno zniszczonej skórze i włosom farbowanym, osłabionym lub z tendencją do tworzenia rozdwojonych końcówek, ponieważ regeneruje trzon włosa podczas każdej aplikacji. Sprawia, że włosy stają się łatwe do rozczesania i widocznie zdrowsze.

Występujące w jego składzie NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

http://bonavita.pl/olej-lniany-w-kosmetyce-dobry-na-wlosy-skore-twarzy-i-nie-tylko
Występujące w jego składzie NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

http://bonavita.pl/olej-lniany-w-kosmetyce-dobry-na-wlosy-skore-twarzy-i-nie-tylko
Występujące w jego składzie NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

http://bonavita.pl/olej-lniany-w-kosmetyce-dobry-na-wlosy-skore-twarzy-i-nie-tylko
Występujące w jego składzie NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

http://bonavita.pl/olej-lniany-w-kosmetyce-dobry-na-wlosy-skore-twarzy-i-nie-tylko
Występujące w jego składzie NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

http://bonavita.pl/olej-lniany-w-kosmetyce-dobry-na-wlosy-skore-twarzy-i-nie-tylko

Występujące w składzie oleju lnianego NNKT biorą udział w produkcji fosfolipidów, a co z tym idzie w pomagają utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie. Obecny w oleju lnianym przeciwutleniacz – witamina E, zmniejsza procesy utleniania, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Tokoferol (Wit. E) posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry, wspomaga gojenie ran. Olej lniany ze względu na swoje działanie regenerujące często stosowany jest jako dodatek do olejków do ciała. Wykorzystuje się go również przy produkcji maseczek, kremów czy też mydeł do cery tłustej.

Olej lniany warto dodawać do ulubionych kremów, balsamów czy mleczek.

Olej lniany zawiera w swoim składzie znaczącą ilość kwasów omega-3 (ponad 50%), których brak uwidacznia się właśnie we włosach. Ich niedobór powoduje osłabienie struktury włosa oraz rozdwajanie się końcówek. Podczas stosowania oleju lnianego – olejowania włosów,  dodawania do maseczek przed myciem, szybko można dostrzec poprawę stanu włosów. Zwiększa on ich blask, wygładza, nawilża oraz zapobiega łamaniu.

Olej lniany, który oferujemy jest tłoczony na zimno, nierafinowany. Należy przechowywać go w lodówce.

 

INCI: Linum Usitalissimum (Linum) seed oil

Poj. 50ml, butelka  ciemnego szkła z etykietą