Olej KONOPNY Zimnotłoczony, Nierafinowany 1l

Producent: e-FIORE
Dostępność:
Jest Jest
 (60 szt.)

Olej Konopny

zimnotłoczny, nierafinowany
regeneracja i naprawa wymagającej skóry


Olej konopny pochodzi z tłoczenia nasion Konopi siewnej Cannabis sativa. Ma ciemnozielony kolor, charakterystyczny zapach, jest zimnotłoczony i nierafinowany.
Olej z konopi nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych.
Doskonały do każdego typu skóry, idealny mieszanej i przetłuszczającej się, ale także zniszczonej, skłonnej do zmarszczek z przebarwieniami.

Olej bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, szybko wygładza i regeneruje naskórek.
Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry.


Olej z konopi zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały. 
Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który działa przeciwzapalnie i łagodząco.


Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry. Skóra po zastosowaniu olejku jest wyraźniej gładsza, elastyczna, wygląda młodziej.
Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. Tworzy na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.
Ma niską temperaturę krzepnięcia olej polecany jest do kosmetyków na zimę.

Olej jest jednym z najlepiej wchłaniających się w skórę, dobrze łączy się z innymi kosmetykami, można dodawać go do kremów, mleczek, balsamów.
Świetny do kąpieli, nadaje wodzie aksamitna gładkość.
Ma niską temperaturę krzepnięcia, dlatego jest polecany do kosmetyków na zimę.



Zastosowanie olejku:

- zamiast kremu do cery dojrzałej, suchej, z podrażnieniami
- jako lek na pękającą skórę dłoni i stóp
- jako serum na noc do skóry mieszanej, tłustej
- jako lek na wykwity, niedoskonałosci, przebarwienia skóry
-jako krem ochronny zimą
- jako olejek do kąpieli


Olejek można stosować codziennie, niewielką ilość wmasować w skórę.
Można łączyć z kwasem hialuronowym, kremem do twarzy czy balsamem do ciała.
Olej może być wykorzystany w branży spożywczej, kosmetycznej, produkcyjnej. Oleje spożywcze.
INCI: Cannabis Sativa Seed Oil

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Poj. 1l, butelka HDPE