Macerat olejek z ŁOPIANU włosy, paznokcie, wzmocniene skóry 5l

Dostępność:
Jest Jest
 (47 szt.)

Naturalny macerat z korzenia łopianu większego

leczy skórę łojotokową

wzmacnia i nabłyszcza włosy

 

Naturalny macerat powstały z macerowania korzenia Arctium lappa w zimnotłoczonym oleju ze słonecznika. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, odtruwające. Działa oczyszczająco na skórę, pomocny w pielęgnacji trądziku i wyprysków skórnych. Wpływa na elastyczność i odporność naskórka. Olej ogranicza wypadanie włosów, wzmacnia cebulki, sprawia, że włosy stają się mocniejsze, gładsze i bardziej lśniące.

 

Łopian - a dokładnie jego korzeń łopianu większego ma ogromne właściwości w ziołolecznictwie oraz kosmetyce. Stosowany zewnętrznie, w kąpielach, okładach lub zmywaniach, leczy wiele chorób skóry: łojotok, trądzik młodzieńczy (poprawia czynność gruczołów łojowych), egzemy, wysypki, rany, oparzenia, czyraki i łuszczycę. Przydaje się również do pielęgnacji skóry, zwłaszcza cery tłustej, oraz włosów przetłuszczających się i normalnych, nadaje im połysk, a także zwalcza łupież. Wzmacnia cebulki, zapobiega wypadaniu i łamliwości włosów.

 

Olej ze słonecznika - jeden z najpopularniejszych i najbardziej stabilnych olejków do pielęgancji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek tłoczony na zimno, jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę.
Olej z ziaren słonecznika oczyszczony jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.


Zastosowanie:

- do produkcji kosmetyków, szczególnie przeznaczonych do włosów i paznokci

- do produkcji olejków do włosów, masek, wcierek

- do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem

- do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

- do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry

- jako odżywka do paznokci, do codziennego stosowania

 

INCI: Helianthus annuus seed oil, Arctium lappa root extract

 

Poj. 5l, kanister HDPE

Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu