Macerat olejek z KASZTANOWCA nawilża skórę i wzmacnia naczynka 5l

Dostępność:
Jest Jest
 (86 szt.)

Naturalny macerat z nasion kasztanowca

lekki olejek na bazie olejku ze słonecznika

działa uelastyczniająco, chroni i wzmacnia naczynka

 

Naturalny macerat powstały z macerowania nasion kasztanowca w zimnotłoczonym, oczyszczonym oleju ze słonecznika. Zawiera naturalne tokoferole, woski, lecytynę, karoteny oraz inne rozpuszczalne w tłuszczach substancje aktywne. Ma działanie nawilżające, wzmacniające naczynka, działa uelastycznijąco na skórę, porawia koloryt. Polecany osobom z zaburzeniami krążenia, obrzękami nóg, pękającymi naczynkami. Macerat idealnie sprawdza się do pobudzjącego masażu ciała, najlepiej na mokrą skórę po kąpieli.

Nasiona kasztanowca zawierają 2-5% kwasów tłuszczowych, w tym głównie kwas oleinowy, linolenowy, stearynowy i palmitynowy, które odgrywają ważną rolę w regulowaniu elastyczności skóry i przywracaniu prawidłowego poziomu nawilżenia. Olejek zalecany do pielęgnacji skóry suchej oraz do przyspieszania procesów gojenia, dzięki ich działaniu regenerującemu i stymulującemu odnowę tkanek. Substancje aktywne zawarte w ekstrakcie z nasion kasztanowca zmniejszają nadmierną przepuszczalność naczyń włosowatych i przywracają ich elastyczność, poprawiając krążenie. Macerat działa również przeciwświądowo i przeciwobrzękowo, dobrze nawilża skórę.

Olej ze słonecznika - jeden z najpopularniejszych i najbardziej stabilnych olejków do pielęgancji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek tłoczony na zimno, jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę.
Olej z ziaren słonecznika oczyszczony jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

 

Zastosowanie:

- do produkcji, jako dodatek do kosmetyków, surowców kosmetycznych, olejków do ciała i włosów

- jako dodatek do kremów, balsamów, kwasu hialuronowego

- do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

- do kąpieli, szczególnie problemach z krążeniem, obrzękach nóg, popękanych naczynkach

- do nawilżania skóry suchej, cienkiej, wrażliwej

- do olejowania włosów skłonnych do wypadania oraz skóry głowy

 

INCI: Helianthus annuus seed oil, Aesculus Hippocastanum Seed Extract

Poj.5l, kanister HDPE