Baza do MASEŁ NATURAL BUTTERS naturalna na bazie maseł i olejków 10kg

Dostępność:
Jest Jest
 (54 szt.)
Naturalna baza do maseł, maści, kremów
na bazie masła shea i olejków
 
NATURAL BUTTERS
 
Baza stworzona na bazie naturalnych surowców, to doskonały gotowy produkt do pielęgnacji ciała. Wystarczy dodać aromat, czy olejek eteryczny aby sworzyć własne, najwyższej jakości masło. Receptura surowca została oparta na bazie masła shea i olejków naturalnych oraz bezpecznych dodatków: emulgatora pochodzącego z orzecha kokosowego, wosku pszczelego i naturalnego konserwantu - witaminy E.
Baza jest przeznaczona do produkcji bogatych maseł, pilingów, może być fazą tłuszczową kremu, balsamu lub mieć zastosowanie jak składnik do produkcji mydeł. Jest 100% naturalna, bezpieczna, ma gęstą zbitą konsystencję.
 
Masło Shea i olej kokosowy zawarte w surowcu doskonale natłuszczają i wygładzają skórę. Olejki i witamina E sprawiają, że skóra jest pełna blasku, miękka w dotyku, nawilżona na wiele godzin.
 
Baza Natural Butters jest bezzapachowa.
 
Składniki aktywne:
masło shea
olej kokosowy
olej słonecznikowy
olej ze słodkich migdałów
wosk pszczeli
witamina E
 

Ingredients: butyrospermum parkii butter, cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus seed oil, cera alba, prunus amygdalus dulcis oil, cetearyl alkohol, tocopheryl acetate

 

Do bazy można dodawać inne olejki lub masła 1-5%, aromaty do 1%, barwniki przeznaczone do formulacji tłuszczowych.

Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt.

Przed modyfikacją bazy, najlepiej ją rozpuścić w możliwie najniższej temperaturze. Dodać wybrane składniki, dokładnie wymieszać, schłodzić. Pozostawić do zastygnięcia w formach, pojemnikach lub miksować do uzyskania puszystego masła.

Podgrzewanie bazy może zniwelować działanie konserwujące witaminy E. Po dodaniu do niej innych surowców należy ponownie bazę zakonserwować, najlepiej witaminą E w udziale 1%.

 

Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 6 m-cy od daty produkcji. Ważność można przedłużyć o kolejne 6 m-cy, dodając większą dawkę witaminy E lub innego właściwego konserwantu.

Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.

 

Waga: 10kg, wiadro HDPE

Dokumentacja dostępna na maila.